Як вибрати одяг для вагітних

 

Перші чотири-п’ять місяців вагітності не поспішайте позбуватися від звичайного повсякденного одягу. Трикотажні  плаття, туніки вільного крою або із завищеною талією, штани на шнурках, спортивні костюми з м’якої тканини сконструйовані так, що зручні навіть на останніх місяцях. Але часом без спеціального одягу не обійтися вже на ранніх термінах наприклад, якщо ви чекаєте двійню або вагітність не перша, так як в цьому випадку живіт зазвичай зростає швидше.

Чим одяг для вагітних купити відрізняється від звичайної? вона краще сидить завдяки тому, що враховує не тільки зростання живота, а також зміни фігури в області спини, стегон, плечей і сідниць; вона безпечна для мами і малюка: не утруднює кровотік, не обмежує руху і дихання, що не віджимає живіт, а «росте» разом з ним, оскільки фасон суконь, спідниць та брюк передбачає регулювання розміру талії; речі для вагітних, як правило, шиють з екологічних тканин льону, бавовни, вовни, які пропускають кисень і не викликають алергії; деякі моделі можуть використовуватися як одяг для годування, що надзвичайно зручно; в період відновлення після пологів одяг для вагітних також буде зручним і красивим рішенням.

Як виглядати стрункіше?

Загальне правило при виборі фасону: груди, плечі і живіт потрібно підкреслити. Слід звернути увагу на малюнок: якщо смужка, то коса (протипоказані горизонтальні і вертикальні смуги), плаття у великий квітка прикрашає не всіх, але такий принт виграшно виглядає на подолі плаття або спідниці. І звичайно, варто врахувати особливості фігури. Невисоким і повним жінкам підійде напівприлеглий силует, з вертикальними лініями крою. Вибирайте речі з щільного трикотажу але такі, щоб під ними не проступали складки тіла. Носіть одяг в одній колірній гамі, доповнивши її різними аксесуарами (шарфом, шийним хусткою, довгими бусами). Виключіть одяг з великим малюнком. Невисоким і худим слід уникати контрастного поділу в одязі наприклад, білий верх і чорний низ так як подібне поєднання візуально розріже фігуру навпіл, підкресливши невелике зростання. Кращий комплект для високої і повної жінки туніка і легінси або, ще краще, брюки вузького силуету. А ось при високому зростанні і худий фігурі проблем немає, можна носити все, що подобається.

Щоб виглядати стрункіше, кричущі, контрастні, великі принти краще не використовувати. Переважно спокійний малюнок в одній колірній гамі. Тканина з матовою поверхнею не збільшує обсяг, тому виграшніше блискучою. Дуже зручні трикотаж і тканини з еластаном, оскільки в одязі для вагітних необхідна розтяжність речі (на зростання живота).