Чи не зайві рухи: чи потрібен нам масаж обличчя?

За останні кілька років в індустрії косметології з’явився тренд на домашні пристосування для масажу, наприклад, нефритові ролики і японські масажери ReFa. Також, популярним залишається звичайний масаж обличчя, який дуже часто демонструють на Ютуб каналах блогери.

Якщо під час карантину у вас з’явився час на додаткові косметичні маніпуляції, і ви не проти спробувати масаж, то варто спершу і ознайомиться з теоретичною базою.

У чому ж полягає користь масажу обличчя? Існує величезна кількість різновидів цієї процедури, кожен з яких, по-своєму впливає на шкіру. При цьому вони стимулюють кілька певних процесів.

Масаж особи активізує кровообіг і нормалізує обмін речовин в шкірі. Він покращує пружність і стимулює її до швидкого відновлення. Професійний масаж допомагає розслабити м’язи, які знаходяться в гіпертонусі. Також, цю процедуру використовують для стабілізації секреції сальних залоз, щоб зменшити кількість вироблення шкірного жиру. До того ж, масаж обличчя, як і масаж тіла, це прекрасний спосіб розслабитися.

Чи можна робити самомасаж будинку? Фахівці не рекомендують без попереднього навчання під наглядом робити масаж будинку. Для того, щоб правильно робити цю процедуру, ви повинні знати певні техніки. Наприклад, потрібно знати: що таке масажні лінії, активні точки і мати уявлення про правильну силі тиску на шкіру. Навчитися цьому завдяки інтернету досить складно, а роблячи самомасаж неправильно, є ризик «розтягнути» шкіру. Тому, якщо ви хочете робити масаж самостійно, спершу варто пройти індивідуальне навчання у відповідного фахівця.

З іншого боку, навіть нанесення засобів по догляду за особа- це вже свого роду масаж, в найпростішому вигляді. Тому тут також важливо дотримуватися кількох правил.

Всі косметичні засоби необхідно наносити кінчиками пальців, без тиску. Кисть руки при цьому повинна бути розслаблена, а пальці — плавно ковзати по поверхні шкіри.

Якщо в будинку є масажер для обличчя, його можна використовувати для зняття набряків вранці. Рухи варто проводити по такій траєкторії:

  • Від центру підборіддя до мочки вуха
  • Від краю губ до козелков вух
  • Від крил носа до скронь