Як правильно вибрати осушувач повітря для житлового приміщення?

Підвищена вологість в житловому приміщенні – це основна причина дискомфорту. Запітнілі вікна, мокрий одяг, зіпсовані книги та меблі приносять багато незручностей у проживання людей. Крім цього, з’являється неприємний запах та біологічні утворення, які приносять непоправної шкоди здоров’ю людей. Для контролю над раціональним кліматом в житловому будинку рекомендується купити осушувач повітря.

Переваги використання обладнання для осушення повітря

Установка в житловому приміщенні приладу, здатного видаляти зайву вологу з навколишнього середовища, гарантує створення максимально комфортної атмосфери для проживання. Сучасні моделі апаратів відрізняються хорошими естетичними показниками. Вони ідеально вписуються в будь-який стиль інтер’єру. Осушувачі мають компактні розміри, тому вони зберігають кількість вільного простору в кімнаті. Устаткування, яке рекомендують компанії-виробники, відрізняється хорошою продуктивністю та здатністю повітрообміну. Його позитивними якостями вважається безшумність роботи та безпека для здоров’я людського організму.

Як правильно вибрати агрегат?

Головний критерій, що дозволяє правильно вибрати осушувач повітря відгуки покупців. З ними можна познайомитися на інтернет-сайтах компаній, що займаються виробництвом або реалізацією такого виду продукції. Для кімнати, обсяг якої становить близько 50 кв. м. необхідно купувати прилад з повітрообміном не менше 150 кв. м/год.

При виборі установки необхідно також враховувати:

  • показники потужності;
  • рівень енергоспоживання;
  • вага та лінійні розміри;
  • особливості конструкції;
  • вартість.

Поява вологи в житловому приміщенні найчастіше пов’язана з порушенням правил обладнання гідроізоляційного шару в процесі проведення будівельно-монтажних робіт. Від її рівня залежить вибір осушувальної апаратури.

Стаціонарні установки рекомендується розташовувати в центральній частині кімнати, тому вони навряд чи підійдуть для малогабаритних приміщень. В однокімнатних квартирах краще використовувати мобільне обладнання. Осушувачі повітря можна використовувати не тільки в житлових приміщеннях, але й в саунах, басейнах, СПА-центрах, які відрізняються високим рівнем вологовиділення.

P.S. Вартість приладів залежить від особливостей їх конструкції, потужності, якості використаних матеріалів, компанії-виробника.