Як дізнатися ціну на деревину тополі на ТОВ УЕБ

З 2019 року відповідно до законодавства весь об’єм заготовленого лісу має бути реалізований шляхом продажу на електронних біржових торгах. В Україні формування ціни на деревину відбувається за світовим підходом – вартість визначається на основі характеристик матеріалу, його класу якості за євростандартами (впроваджені в Україні у 2019 році) та регіону.

100% деревини сьогодні має бути реалізовано через електронні платформи бірж, що пройшли перевірку та отримали ліцензію від держави. Найпопулярнішою в сегменті торгівлі енергоресурсами є Українська енергетична біржа. В УЕБ на сьогодні зафіксовано понад 900 акредитованих учасників –  виробників і підприємств усіх форм власності (як приватних, так і державних).

Запровадження сучасної системи електронних аукціонів дозволило зробити процедуру купівлі-продажу деревини прозорою і доступною для всіх учасників ринку. Щодо біржових цін на деревину тополі – актуальна інформація завжди є на https://www.ueex.com.ua/presscenter/news/yak-diznatisya-tsinu-na-derevinu-topoli-na-tov-ueb/ Тут ви маєте можливість дізнатися вичерпну інформацію про особливості участі в торгах та оформити підписку на новини у сфері продажу деревини.

Високий попит на деревину тополі обумовлений ї активним використанням у будівельній та інших сферах життєдіяльності людини. Однак слід зауважити, що тополеві дрова вважаються невдалими для опалення через великі витрати деревини. Вони дуже швидко прогорають, і тому дають мало тепла. Також тополя може іскрити і не може довго зберігатись. Водночас за своїми фізичними властивостями тополя є м’якою і легкою деревиною. За кольором вона біла. Ці характеристики дозволяють використовувати її при виготовленні паперу, сірників, фанери, а також штучного шовку.

Особливості проведення електронних торгів на необроблену деревину тополі в УЕБ

УЕБ забезпечує проведення чесних торгів відповідно до законодавства. Всі учасники захищені від спекуляцій та різноманітних фінансових ризиків. Сервіси УЕБ дозволяють пройти реєстрацію та акредитацію онлайн, дізнатися про дату проведення наступного аукціону у календарі торгів. Українська енергетична біржа гарантує:

  • суворе дотримання регламенту торгів,  
  • прозоре ціноутворення, 
  • функціонування на засадах вільної конкуренції,
  • рівний доступ усіх учасників до торгової сесії (після належної акредитації та проходження верифікації)

Прозоре ціноутворення на аукціонах УЕБ є однією з базових переваг. Підсумкова вартість тополі залежить від пропозицій учасників. Якщо на аукціоні великий попит саме на ці лоти, то ціна буде зростати. Укласти угоду з виробником має право учасник, який пропонує найвигідніші умови. На таких торгах у 2022 році середня ціна деревини тополі за клас якості В і С коливалася в межах 936-1254 грн за куб. метр. За технічні пиломатеріали з тополі вартість складала від 300 грн за м³.

Для отримання актуальних новин щодо ринку деревини та лісоматеріалів потрібно долучитися у Viber- та Telegram-канали УЕБ.