5 правил гравця в покер, що виграє

Зайдіть на будь-який покерний форум, і ви обов’язково знайдете купу історій про бедбітах, і буде зрозуміло, що до них нікому немає діла, крім самих авторів постів. Покер зводить людей з розуму, деякі на повному серйозі починають переконувати всіх і самих себе, що все підкручені проти них.

Але подивимося правді в очі, вся справа в тому, як ви самі сприймаєте цю гру. В основному тільки ваші переконання призводять до таких жахливих результатів. Тому в цій статті ми поговоримо про те, що робить гравця в покер плюсовим, і навчимо вас думати, як думають переможці.

  1. Завжди бути впевненим в собі
    Якщо почитати історії найуспішніших людей в світі, можна звернути увагу на те, що вони були настільки незворушні, що їх впевненість в собі межувала з погордою. І це саме те, що потрібно вам за покеру столами.

Якщо ви не вірите в себе і свої можливості на 100%, вам потрібно запитати себе, чому ви все ще граєте.

Звичайно, в першу чергу ви повинні намагатися шукати столи, за якими є хоча б одна риба, щоб навіть з об’єктивної точки зору розуміти, що у вас є чітке. Але, навіть граючи проти сильних гравців, ви не повинні відчувати почуття страху і сумніву в ваших силах. У такій психологічній грі як покер (як в прямому, так і в переносному сенсі), ті, хто більше вірить в себе, мають більше шансів на успіх.

Вам не потрібно переконувати себе, що ви кращий гравець на землі, але ви повинні вірити, що ви, як мінімум, кращий гравець за столом.

  1. Не чекати швидких результатів
    Головна причина, чому деякі люди втрачають розум, граючи в покер, впадають в тільт і заливають все дeньгі — вони очікують занадто швидких позитивних результатів від гри. Навіть якщо ви найкращий гравець на планеті, гра все одно не буде підлаштовуватися під вас.

Щоб отримати більш-менш правдивий результат, незалежний від дисперсії, потрібно відіграти, як мінімум, 100 тисяч рук. Це досить багато для будь-якого початківця гравця в покер, не кажучи вже про оффлайн гравців, в той час як середній онлайн-гравець, який грає досить багато, може набити таку дистанцію за кілька місяців.

Найважче в покері це подолати виникаючі почуття, коли результати не відповідають вашим очікуванням. Якщо ви навчитеся долати їх, ви зможете спокійно реагувати на будь-які бедбіти і контролювати свою гру. Але, пам’ятайте, для отримання об’єктивних результатів можуть знадобитися місяці роботи.

Покер дуже схожий на розкрутку дрібного бізнесу. Спочатку буде багато злетів і падінь, і ви не повинні очікувати якихось значних результатів за перші 6 місяців або навіть рік. Це майже як випробувальний період на роботі, який допомагає визначити, потягнете ви даний вид діяльності чи ні.

Нинішній покер — повна протилежність «легкого старту», ​​яким він міг бути раніше. Якщо вам потрібні швидкі результати, швидше за все, ця гра не для вас.

Завжди приємно закінчити сесію в максимальному плюсі, і багато шкодують, що не вийшли вчасно, після того як програли кілька бай-інів від піку, але в довгостроковій перспективі це не має ніякого значення. Продовжуйте Гринда, правильно грайте проти поганих гравців, і результати з часом з’являться. Іншого шляху немає.

  1. Намагатися завжди грати максимально зібрано
    За іронією долі, незважаючи на те, що об’єктивні результати з’являються приблизно через кілька місяців, якщо ви не будете намагатися грати максимально прибутково в кожній сесії, ви ніколи не побачите цих результатів.

У наш час недостатньо просто сидіти і тиснути на кнопки, ви повинні постійно тримати A-гру — коли ви граєте максимально зібрано. Це означає, що ви ніколи не відволікаєтеся, що не тільтуете, що не турбуєтеся і завжди ситі і сповнені енергії. Ви повинні бути повністю сконцентровані на грі і занурюватися в розіграш кожної руки. Таким чином, ніяких контактів, Фейсбук, ютуб і інших відволікаючих чинників. Вимкніть всі, крім музики (якщо вона допомагає вам) і зосередьтеся на грі в покер.

Якщо ви хочете мати хороші результати, вам потрібно підходити до покеру професійно. Поважайте гру, і вона буде поважати вас.

  1. Грати агресивно
    Не тільки невпевненість ознака програє гравця. Якщо гравець любить часто колліровать, ЛИМП і чекати, що буде робити опонент, навряд чи, він буде вигравати в довгостроковій перспективі

Виграють гравці в покер агресивні за своєю природою. Це наочно проявляється вчасно середньої і пізньої стадіях турнірів. Зазвичай величезний стек сколочує той гравець, який впевненіше інших відсуває свої фішки на середину столу без необхідності показувати руку.

Те ж саме відбувається і в кеш-іграх, хоча не в таких масштабах. Кращі гравці зазвичай обчислюють найслабші місця опонентів і безжально атакують їх. Вони роблять прибуткові блеф тоді, коли знають, що інший гравець не зможе колліровать.

Ось чому в безлімітному покері так важливі і, в той же час, недооцінені овербети. Овербети дозволяють вам надавати таке грошове тиск, що навіть якщо ваш опонент думає, що ви, швидше за все, блефуєте, йому все одно буде страшно колліровать без абсолютного НАТС.

Це не означає, що ви повинні блеф-овербетіть кожен рівер проти автовідповідачів. Це буде дуже поганою грою. Замість цього вам потрібно намагатися шукати ситуації як на префлопе, так і на постфлопі, в яких ви можете контролювати банк і частіше забирати його, не показуючи руку.

  1. Чим більше ви вчитеся і граєте, там більше ви виграєте
    Головне, що робить вас впевненими і дає відчуття переваги над опонентами це досвід. У покері це те, скільки рук ви відіграли за весь час і скільки часу провели за навчанням.

Крім того, саме досвід допомагає справлятися з невиправданими очікуваннями. Чим більше рук ви відіграватися, тим краще розумієте, як працює дисперсія в покері, і що ніколи не варто очікувати швидких результатів.

Суть полягає в тому, що, коли ви вирішуєте працювати старанніше і витрачати на свою справу більше часу, ніж інші, ви стаєте краще в цій області за замовчуванням.

Можна бути абсолютно не агресивним людиною в житті, але за покеру столами, після багаторічних тренувань і мільйонів відіграних роздач, ви стаєте головним агресором. Те ж стосується і А-гри. Чим більше ви граєте і навчаєтеся, тим краще ви розумієте, скільки дeнeг у вас витікає, коли ви граєте неоптимально і неуважно.

Висновки
Як вже було сказано вище, гра в покер залежить від вашого ставлення до неї. Успішного гравця в покер визначають не стільки його пізнання в стратегії, скільки вміння фільтрувати інформацію, що надходить від очей в мозок в розпал гри.

Практично будь-хто може прибутково грати на мікролімітах, якщо буде дотримуватися простий тайтово-агресивної стратегії в покері, контролювати свої емоції і правильно СЕЛЕКТА. Але найголовніше це натренувати себе думати як переможець за покеру столами, і тоді вам не уникнути успіху в цій грі.