Послуги агентів з нерухомості. Чи є переваги та в чому?

Оренда квартири через агентство нерухомості має свої переваги, інакше до послуг посередників б ніхто не звертався. У будь-якій професії існують професіонали та дрібні шахраї. Ріелторська діяльність специфічна тим, що нею намагаються займатися люди, мало що розуміють у житті взагалі. Вони не знають психології, не вміють спілкуватися з людьми, ніколи не читали закони та дуже хочуть грошей. Клієнт їх мало цікавить, особливо після укладення договору та отримання комісійних. Подібні співробітники рідко затримуються в агентстві нерухомості, але встигають залишити негативне враження у наймачів і про себе, і про інших ріелторів.

Хороші агенти теж є на світі, вони підбирають своїм клієнтам якісне житло, ретельно його перевіряють, оформляють договір і не зникають при виникненні труднощів після заселення у квартиру. Оскільки всі посередники працюють лише за одним джерелом, звідки і черпають інформацію про власників і їх представників, розумніше було б звернутися тільки до одного агента. Велика кількість людей, що займаються вашим квартирним питанням, лише внесуть питання у пошук нерухомості, пропонуючи один за одним одні й ті ж об’єкти, у деяких вони, до речі, будуть відрізнятися за ціною і технічними параметрами. Таким способом кожен агент намагається перетягнути «ковдру» на себе та змусити вас працювати тільки з ним.

Найкраще звернутися до агентства нерухомості за рекомендацією своїх друзів, які з його допомогою вже знайшли свій варіант житла. У цьому випадку ви будете впевнені в компетентності співробітників, їх чесності та порядності. Але перед початком пошуку вам слід і самому зрозуміти, куди саме ви хочете заселитися. Що буде для вас пріоритетом. Для когось пріоритетом стане вартість оренди квартири, для когось найважливіше знайти нерухомість у певному районі, а третім і зовсім просто потрібно житло з хорошим ремонтом, місце і віддаленість від метро значення не мають.

Переваги оренди житла через агентство нерухомості «Вісон»

Перевага оренди квартири через агента в цьому випадку полягає в тому, що він допоможе вам швидко визначитися з вашими побажаннями та відразу запропонує можливі варіанти. Ріелтор знає ринок нерухомості без шпаргалки у вигляді загальнодоступних баз із найму, тому відразу може оцінити реальність ваших вимог. Можливо, ви ніколи не зможете знайти окрему квартиру за бажану ціну, тільки кімнату. Або близько метро, біля якого ви хочете поселитися, адекватних пропозицій немає, тоді він порадить розширити географію пошуку, не витрачаючи даремно свій час. Також оренда квартири через агента має й інші плюси.

По-перше, ріелтор заощадить ваш час, переглядаючи всю базу об’єктів, телефонує до власників та контрагентів. Вам пропонуються лише найбільш прийнятні для вас варіанти.

По-друге, він домовляється про переглядах квартир, плануючи зручний маршрут. Якщо об’єкт коштує дешево, і на його показі планується аукціон, то досвідчений агент знайде слова вмовити господаря розглянути в першу чергу саме вас.

По-третє, посередники перевіряють документи власника. Якщо власник здається ріелтору підозрілим, агент зможе вберегти вас від заселення до цього житла.

По-четверте, агент представляє саме вас, тому постарається зменшити орендну плату або домовиться про якісь умови, що залежать від ситуації. Він складає договір найму, діючи в ваших інтересах.

По-п’яте, якщо ви звернулися в агентство нерухомості за рекомендацією, воно не проігнорує вас, якщо виникне непорозуміння із власником. Спочатку співробітники спробують вирішити всі спірні питання. Якщо це не вийде зробити, вас переселять до іншого місця абсолютно безкоштовно. Гарна компанія цінує свою репутацію. Однак терміни переселення і нова квартира в кожному випадку обговорюються окремо.

Розмір комісійних залежить від рівня нерухомості, яку ви зібралися винаймати. У сегменті економ-варіантів клієнтові доведеться заплатити сто відсотків, може бути, ви зможете домовитися про знижку. Якщо ж ви плануєте зняти дороге житло з хорошим ремонтом, то розраховуйте віддати ріелтору половину від місячної плати.

Повні консультації про купівлю житла ви можете отримати у наших фахівців агенції нерухомості «Вісон» зателефонувавши або перейшовши на офіційний сайт https://vison.com.ua