Вибрати підручник для першокласника

Для майбутнього першокласника зустріч зі школою — переломний момент в житті. Деякі діти відчувають страх, інші порушення від свого нового статусу, треті замикаються в собі. Розвіяти всі сумніви і розповісти дитині про школу допоможуть дитячі книги дивись тут. Це можуть бути збірники віршів А. Барто, вірші і казки С. Маршака та С. Михалкова. Діти обожнюють читати книги Г. Остера. Є також книги-хрестоматії, в яких зібрані кращі твори дитячої літератури по роках навчання: майбутнім першокласникам можна почитати хрестоматію для 1 класу.

Закріпити знання, отримані в дитячому саду, підготуватися до школи, навчитися добре читати, рахувати й писати допоможуть різні навчальні книги для дошкільнят. За ним можна займатися вдома індивідуально або ж організувати групові заняття. Зручно, коли подібні книги багаторазового використання: на глянцевих сторінках можна писати маркером, а потім прати написане. Книги для підготовки до школи — це не звичайні нудні підручники. Матеріал в них дано в ігровій формі, з безліччю малюнків, що сприяє швидкому навчанню дошкільника.

Як вибрати підручник для першокласника

Підручники для школи видадуть дитині, коли він 1 вересня сяде за парту. Але це лише база всього навчання. Серед книг для першокласників обов’язково повинні бути маленькі помічники: ілюстровані словники, довідники з математики, російської та англійської мови, плакати,  Наочність — головний принцип побудови книг для молодших школярів. Якщо у дитини будуть книги, в яких в схемах, малюнках і таблицях зібрано весь навчальний матеріал, маленький учень в будь-який момент зможе знайти потрібне правило, перевірити себе з досліджуваної теми, і буде впевнений у своїх знаннях.

Мамам і татам теж знадобиться спеціальна література: збірники готових домашніх завдань до різних видів підручників, прописи з математики та російської мови, за якими ви зможете відточувати з дитиною навички письма будинку, збірники завдань для закріплення навчального матеріалу.

Йдете в гості до майбутнього школяра — піднесіть в подарунок першокласнику книгу. Видання для дітей, які вчаться читати, має бути у твердій обкладинці, щоб книгу було зручно тримати в руках; з великим шрифтом, щоб маленький читач не втрачав текст; з ілюстраціями, які наповнять розповідь образами. Можливо, такий подарунок стане першою самостійно прочитаною книгою, з якої почнеться любов до літератури.